If they pay peanuts, they get monkeys: je tarief is een belangrijke indicator van de te verwachte kwaliteit. Duurder is beter. Je verwacht van een loodgieter die € 85 per uur rekent beter werk dan van een klusjesman die voor een uurtarief van € 20 aan de slag gaat.
Durf een prijs te vragen voor wat je te bieden hebt. En sta voor de volle honderd procent achter de prijs die je vraagt. ‘Als je zelf niet in je prijs gelooft, moet je twee partijen overtuigen’, is een gevleugelde uitspraak op verkooptrainingen. En als je nooit een opdracht misloopt, omdat je te duur bent, ben je te goedkoop.
Een illustrator die met zijn portfolio voor zich op tafel een goede prijs voor zijn werk wil bedingen, of een journalist die onderhandelt over het honorarium voor een wekelijkse column, of een vormgever die op het punt staat een project binnen te halen en de deal niet wil verpesten door een prijs te noemen waar de ander van schrikt, dient zich van de volgende zaken bewust te zijn:

– Degene met wie je over geld onderhandelt, zit in de rol van inkoper. Het hoort bij die rol elke prijs die je noemt te hoog te vinden.
– Voor een verkoper is het onderhandelen over de prijs een spel: leuk en ontspannen.

Veel beginnende freelancers weten niet goed welke prijs zij voor hun werk kunnen vragen. De meest eenvoudige manier om daar achter te komen is het aan een ervaren collega te vragen. De meeste collega’s, ook al zijn ze eigenlijk je concurrent, vinden het leuk om je raad te geven als je daar vriendelijk om vraagt. Ook kun je informatie zoeken op internetforums, een vraag stellen in een LinkedIn-groep binnen jouw vakgebied, of je vraag twitteren met #durftevragen.

 

Bovenstaande tip komt uit het boek Commerciële Intelligentie / Het geheim van winstgevend freelancen. Bestel het boek hier

In mijn boek met makkelijk en direct toepasbare tips leer je jezelf als creatieve freelancer effectiever ‘in de markt’ te zetten en beter te verkopen, zodat je niet alleen creatief, maar ook commercieel kunt floreren. Mijn boek staat vol met praktische tips die ik persoonlijk in de praktijk heb getoetst. Het werkt en jij kan het ook.

Share