Intervieuw op ECHTZZP

Zzp’er sinds 1994

Schrijver van het boek Commerciële intelligentie
Spreker en coach voor freelancers in de creatieve sector

Freelance fotograaf
“Mijn missie als fotograaf is om mensen te laten stralen. Met mijn boek en werk als coach voor zzp’ers lukt me dat nog veel beter dan met fotografie en daar ben ik heel enthousiast over”.

 
Hoe ben je ondernemer geworden?
Ondernemen zit in mijn bloed. Ik wil graag de dingen doen waar ik warm voor loop en dan kom je al snel uit om dit zelfstandig te doen. Ik ben daar ook nooit bang voor geweest. Dat ik de vastigheid van een vaste baan zou missen. De laatste tijd merk je dat het moeilijker is, maar van de 19 jaar heb ik 18 jaar goed gedraaid waardoor ik nooit echt heb stilgestaan bij de risico’s van het vak. Ik was totaal onvoorbereid. Maar ik heb een sterke ondernemersgeest en ben heel verkoopgericht. Bij alles wat ik als creatieveling bedenk realiseer ik me dat de creatie soms maar 20% is en 80% is het verkopen ervan. Nu met mijn lezingen naar aanleiding van mijn boek zal ik veel beginnende creatievelingen, zzp’ers, freelancers gaan adviseren en dat lijkt me best lastig. Het is nu een tijd dat je echt de verkooptechnieken en ondernemersvaardigheden heel bewust moet toepassen om goed resultaat te bereiken want het komt nu niet meer aanwaaien. Daar ben ik heel enthousiast over, om die kennis te delen.

 
Hoe kom je aan je klanten?
Voornamelijk via free publicity. Door mijn verhaal te vertellen aan tijdschriften. Deze wereld ken ik vanuit mijn fotografie achtergrond. Verder geef ik lezingen en probeer ik mensen uit mijn netwerk zo goed te adviseren dat zij geïnteresseerd raken. In de 19 jaar dat ik zelfstandig fotograaf ben, werk je veel samen met grafisch vormgevers, stylisten, visagisten, journalisten en pr mensen. Dat zijn bijna allemaal zzp’ers, dus zo heb ik mijn netwerk kunnen uitbreiden.

 
Wat vinden klanten van jou?
Janneke van Loon (zelfstandig Kunstenares): Ik heb Robert ontmoet op een straatfeest. Hij heeft een warme en betrokken persoonlijkheid, absoluut geen doorsnee man. Hier raakten we aan de praat en we zijn elkaar niet meer uit het oog verloren. Toen ik zag dat hij zzp’ers coacht, heb ik hem benaderd. Het is fijn dat je er niet alleen voor staat. Het boek dat hij voor freelancers geschreven heeft is eenvoudig en helder opgebouwd. Het zijn kleine hoofdstukjes met uitgekristalliseerde thema’s waar je over na gaat denken. De voor mij eerder onbekende vaktermen, zoals pitch en unique selling point, maak je jezelf eigen en ga je vervolgens toepassen. Op mijn website geef ik nu middels een slideshow weer wat mijn persoonlijke visie is. Dit zijn handvatten die hij als coach aanbiedt, wat mij helpt in mijn werk als freelance Kunstenares.
Erik Koele (KIRE fotografie Aandam): Het is een goed geschreven boek met tips waarbij je onder het lezen denkt ” shit….dat ik daar zelf niet opgekomen ben” Ik denk dat het een musthave is voor elke beginnende freelancer. Het maakt je zekerder. En neemt struikelblokken , die je aan het begin van je carrière niet kunt gebruiken weg.

 
Waar zitten jouw klanten?
Ik oriënteer me landelijk.

 
Wat doe jij deze zomer?
Ik ga voor het eerst sinds 19 jaar vier weken op vakantie naar Frankrijk, en ik vind dat doodeng. Er speelt nog 1 opdracht, waarvoor ik misschien eerder terugkom.

 
Hoe regel jij het als je te weinig opdrachten hebt? En als je te veel opdrachten hebt?
We zijn heel erg geneigd om direct ons product aan te bieden. In de praktijk werkt het niet zo. Als je te weinig opdrachten hebt, ben je eigenlijk te laat. Je moet de hele tijd blijven netwerken en er voor zorgen dat mensen je kennen. Het schrijven van een boek is gekomen, omdat het met mijn fotografie wat minder ging. In al die jaren dat ik volgeboekt was, heb ik mijn netwerk verwaarloosd. Waar begin je met netwerken? Je moet maar gewoon beginnen. Naar seminars gaan, op social media aanwezig zijn en je gewenste klanten opzoeken. Eigenlijk begint het allemaal met zelfonderzoek. Waar gaat je vuur van branden. Je moet regelmatig nadenken waarom je doet wat je doet.

 

Werk jij samen? Is dat formeel of informeel? Wat levert jou dat op?

Als ik te veel opdrachten heb speel ik het door. Ik geloof dat je krijgt wat je geeft.
Ik heb informele maar vaste samenwerkingen. Mijn fotostudio is eigenlijk ook een leerbedrijf, waaruit werkrelaties zijn ontstaan met mensen die bij mij het vak geleerd hebben. Als ik het druk heb, dan springen ze bij. Dat gaat allemaal op freelance basis.
Ik denk dat samenwerken in de praktijk minder oplevert dan gewenst. In mijn vak wordt je heel specifiek ingehuurd voor wat jij maakt. Als ze een foto van de ene fotograaf willen, dan zullen ze niet snel kiezen voor een andere fotograaf, hoe goed die ook met elkaar samenwerken en enthousiast over mekaar zijn. Samenwerkingen tussen andere disciplines binnen de creatieve sector kan wel weer heel belangrijk zijn. Dat kan ook naar je klanten toe veel opleveren. Als ze me bellen met de vraag ken je nog een visagiste en je kan hier geen antwoord opgeven en ze moeten het allemaal zelf uitzoeken, dan staat dit niet professioneel. Ik zie het als een extra service naar mijn klant en ik heb dan ook weer gescoord bij mijn collega’s.

 

Hoe blijf je op de hoogte van je vak?
Ik lees vooral heel veel. Boeken over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen vind ik erg interessant. Ook investeer ik in het bezoeken van seminars.

 

Wat is je beste investering?
Als je het op persoonlijk vlak bekijkt, dan heb ik in mijn enthousiasme ook veel geïnvesteerd in mijn relatie. Want je levensgeluk is niet alleen maar je werk.

 

En je slechtste investering?
Ik heb toen internet steeds belangrijker werd, als fotograaf geïnvesteerd in videoapparatuur. Ik dacht dat bewegend beeld een nieuwe trend was dat fotografen erbij gingen doen, maar het is nooit van de grond gekomen. Aan de hand van mijn boek ben ik ook ervaringsdeskundige op het gebied van ondernemersvaardigheden, aangezien ik ongeveer een stuk of 5 mislukte bedrijfjes op mijn naam heb staan.

 

Wat doe je over 5 jaar?
Over 5 jaar heb ik nog 1 of 2 boeken voor zzp’ers geschreven. Waar dat over gaat, hou ik nog even voor mezelf. Ook ben ik dan een veelgevraagd spreker voor zzp’ers.

 

Wanneer stop je met werken?
Ik denk nooit. Wat ik wel hoop is dat ik me steeds onafhankelijker kan voelen van de omzet die ik moet draaien. Dat het meer naar projecten overgaat waar mijn hart ligt, en minder op datgene wat op je afkomt, met andere woorden dat je vaker nee kan zeggen.

 

Wat verdien je dan?
Als ik stop dan heb ik tegen die tijd mijn studio en mijn huis volledig hypotheekvrij. Dan kan ik mijn bedrijfsruimte verhuren en daar inkomsten uit generen, plus mijn AOW’tje natuurlijk.

 

Waar woon je?
Sinds 2006 heb ik een koopwoning midden in het centrum van Amsterdam. Op de eerste verdieping met een prachtig uitzicht op het verlengde van de gracht. Ik woon schuin tegenover mijn fotostudio, dus dat is ideaal. Ik heb altijd goed gedraaid, dus heb geen problemen gehad met het krijgen van een hypotheek. En ik heb mijn huis en mijn studio gekocht met de gedachte dat dit mijn pensioen gaat worden.
De regel die ik mezelf altijd stelde is dat ik 10 procent van mijn inkomsten opzij zet om te sparen als vervroegde aflossing op mijn hypotheek. Het gekke is als je dit altijd doet, dan is het geld weg en dan heb je het ook niet nodig. ‘Pay yourself first”

 
Hoe ziet jouw kantoor eruit?
Ik heb mijn eigen fotostudio en ik werk de helft van de tijd door het land op locatie.

 

Hoe ben je bereikbaar voor je klanten?
Telefonisch, zowel mobiel als vast. Ook per mail, maar ik probeer max. 2 keer per dag hier naar te kijken. Ik heb één klant waarmee ik altijd skype, maar dat is wel uitzonderlijk.
Ik ben altijd bereikbaar, ook in de avonduren. In het weekend ben ik makkelijker, dan laat ik mijn telefoon ook wel eens een paar uur op tafel liggen, maar ik zet ‘m nooit helemaal uit.
 

Als je iets zou mogen veranderen aan het zelfstandig ondernemerschap, wat zou dat dan zijn?’
Dat er een flat tax komt, één belastingtarief, zodat je geen accountant meer nodig hebt. Dit zou veel aan administratie schelen.

 

Interview

Share