Hoe moeizaam studenten soms rond kunnen komen blijkt uit de gesprekken die ik heb na een gastcollege of lezing waarbij studenten deelnemen. Studenten krijgen liever budgettips dan dat ze een boek kopen. Dat is mij in ieder geval wel duidelijk.
Die budgettips geef ik ook. Toevallig kan ik goed met geld omgaan. Dus sta ik naast mijn tafeltje met boeken die ik graag wil verkopen, tips te geven als: “Koop je boeken tweedehands of waarom leen ze niet in de bibliotheek? Of leen je boeken van een studiegenoot.” En ik vertel ze graag over een stokpaardje van mij, het principe van ‘Pay youself first’, een idee wat oud en wijdverbreid is, maar helaas door weinig mensen wordt toegepast.

De gesprekken met studenten zet mij aan het denken. Ik vind dat kwaliteit beloont moet worden en dat mijn boek een mooie winstmarge verdient. Tegelijkertijd wil ik zo graag helpen en mijn kennis delen met al die creatievelingen die proberen met hun passie geld te verdienen.

 

Studenten voordeel voor iedereen :-)

Ik heb daarom besloten om te kijken hoe ver ik met de prijs van mijn boek zou kunnen zakken om het aantrekkelijker te maken voor studenten. Om het te kopen; om het voor een verjaardag te geven of te vragen; of (ook een leuk idee) een studiegenoot over te halen om het samen aan te schaffen.

Hoe dan ook, in de hoop dat het drempelverlagend werkt, is mijn boek tijdelijk, in aanloop naar het studiejaar, in prijs verlaagd van 20 euro naar 14,95.
StudentenVoordeelFoto: In gesprek HvA studenten . Fotografie: Cleem van den Burg

 

Let op: Bij Bol.com betaal je voor bestellingen onder de 20 euro verzendkosten. Het boek op deze site besteld wordt gratis verzonden. De factuur krijg je per email. 

Share